Friday, June 3, 2011

HaPpY NeWs~~=)


hye kengkawan...hehe....saje je nak tulis2 ni..ehem..btw...today keluar official result untuk my pro exam 1..alhamdulillah...saya n kengkawan yg lain lulus...ada yg borderline...bt nvm..take it as a challenge k... fail today doesnt mean dat u r gonna fail 4eva..gt it??=)


btw...wanna share some story dat i feel vry funny...dis incidence occur during exam...hehe~~


1st day - SEQ...nth interesting happen...juz da feeling of omg...wat da heck of dis question ha??im gonna dead~~!!!=.=




2nd day - PBQ...still nth interesting occur...juz da feeling of fearful n stressful..can imagine my result....sure teruk...haha~~<<--selame ni mmg teruk pn..=p



3rd day - OSCE....haha....dis tyme every1 need to wear white coat,..rite b4 we all wanna enter da exam room...ricky juz realize dat he didnt bring his white coat..but he act bring cadar katil..haha~~(ada beza ke??myb colour kot..XD)...lucky dapat borrow dr abg mda...=)
ada beza x ngan cadar asrama??huhu~~



teringat zaman bebudak hingusan..huhu~~
4th day - MCQ...i late today..i am so nervous...when i enter exam room...as usual, keluarkan sweater, mineral water, bla bla...then baru realize...omg..where is my pencil box??dah la pencil, pemadam n mcm2 jenis brg untuk exam ade dlm tu...gosh...im dead...*sigh*...suddenly wong masuk, terus ask him...gt another pencil??lucky he gt 1..bt very short de...haha~~then oni 1 place left..depan sekali dekat dgn meja lect..my right is ricky n behind is sarimi...haha..b4 duduk terus curi tok wan punya pencil...jgn marah ye tok wan..=p...((tok wan x marah...da mintak permission dah...lalala~~)..then how about eraser??nervous punya pasal...isi attendence sheet terus salah...pandang kiri kanan then hehe..."ricky..cut ur eraser"...<<---muka x bersalah....ha..padan muka ko..sape suh duduk sebelah ak...kan dah kena...
finally i gt 2 pencil (thanks to wong n tok wan) n 1 eraser (thanks to ricky)..=)


tapi nak dijadikan cerita...dah la x bawa pencil box...dengan bahagia bawak roti masuk...macm la boleh makan..adeyh....nasib baik lect x perasan...kalau x..sure dowang cakap.."budak ni nk exam ke nak makan???=.=


haha...ni la pencil box saye..=)..comel x??
roti ni la...roti coklat...huhu~~



moral of the story....kalau kelam kabut mcm mane pn....make sure to do early preparation..esp stationary untuk exam ni...hadoi...haru jadinye kalau mcm ni....

tu je kot...daa~~
A.D.I.O.S..^.^

Wednesday, June 1, 2011

i hate them!!!!

i hate them i hate them!!!!
i really hate those ppl yg berlagak macam putera raja..mcm queen...mcm king!!!!
hello....korang pk korang sape??
suke2 je buat decision after gve some1 else a high hope.....
korang x de hak nak buat mcm tu!!!!!!!!!!
suka2 nak buat kepala sendiri...ingat korang je yg ade feeling???
sekejap nak ubah tu..ubah ni....sekajap bagi lepas tu x bg....sekejap ckp nak datang..lepas tu x datang....sekejap cakap nak lawat lepas tu x jadi pulak....
eh...manusia esp kaum Adam mmg mcm ni ea???cakap suka berbelit2???
ak x paham betul...kalo nak cakap je la nak...kalau x nak...cakap!!!!susah sgt ke nak cakap??????x yah bagi org lain harapan...lepas tu cancel mcm tu je...baran betulla ak ngan org mcm ni...
makin ak besar...makin banyak ragam org yg ak jumpe...benci betulla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
xtau dah nak cakap mcm mane....lantak korang la~~~korang punye hidup kan...lepas ni kalau ak sombong ngan korang ke..if 1 day ak buat mcm ni ke,..dnt blame me~~!!ak bagi warning awal2...so beware la....

Monday, May 30, 2011

SoB~~


ok..ni la exam yg paling sengal pernah saye jumpa...35 essay was completed in 3 hours..memang gubra n x sempat r..sob~~i kept looking at da clock with a hope dat time will turn backward..haiz.....

then exam kali ni banyak keluar pasal drugs and action of it..hadoi..manelah sy ingat nama2 beliau...huhu~~<<--padan muka ak..sape suh x baca betul2..uwaa...

 


tapelah,,,esok n lusa ade lagi paper..osce n mcq..for all my clasmate...jiayou!!!good luck...we can do it..=)
p/s : x sabar nak habis exam..cuti till sept...yahuuu....banyak dah plan nak buat ni..^.^

c ya later..daa...=)

Saturday, May 28, 2011

SaYa daH x TaHan~~

esok exam..rasa mcm nak mati...makin byk kiter baca...makin banyak kiter lupa....dah menangis + meraung dah...sob sob..boleh buat ke x esok??dah try coolkan diri...solat, mengaji...memang tenang..tp sekejap je..haiz...terlalu gubra kot....xpelah..pasrah je la....uwaaaaaaa............study study!!!!!!

Thursday, May 26, 2011

LuaHan Hati Dan PerAsAaN..

tadi rasa lega sgt lepas luah ape yg terbuku di dada selama ni...**org sebok bace buku nak exam..ak dok bual2 ngan kimon..hakhak~~**

hope ape yg ak rase, it will be change soon..x nak la fikir2 -ve ni....nak pk +ve je..sob~~

*sigh*...rase jeles ngan ramai org.....

*hurm..*...tp satu je prinsip yg ak pegang smpai skang...kalau citer ngan org yg x paham cond kiter...they will say anyting n assume we will follow o change immediately but they didnt ever consider our feeling, our condition..y??becoz they never gone thru it..dowang x de experince juz like we used to it..sob sob~~

arghh..dammit..tink too much...plis....gimme a break...dahla..emo jap g...

A.D.I.O.S.................................

Wednesday, May 25, 2011

CopY PasTe...

tengah bosan2 study + maen chess wif my roomate...tergerak lak hati nak bace 1 of my membe punya membe punye membe blog...


in dis entry, she wrote about halal n haram....well...kita sebagai umat Islam kenelah sentiasa berhati-hati n berwaspada..tapi jadi keterlaluan kalau benda x sahih pn kita dok hebah2 kan..hurm..malas nak bebel panjang..read on ur own k...=)
________________________________________________________________

haritu secret recipe, then ikea, ni aku bukak fb, bising ckp kfc pulak tak halal.


Fine, yang ikea tu aku boleh terima sebab dia sendiri bagi notice yang buat org ragu-ragu. Tapi, rather than bising-bising berspekulasi cakap semua benda haram, nasib baik ada hamba-hamba Allah yang pergi tanya dan check sendiri pada pihak-pihak tertentu. And it turns out secret recipe halal, meatball ikea halal (according to Cik Epal, not sure about others though), and kfc? yet to be confirmed. Tp aku rase halal kot..but don't take my words for it, aku rase je. Kalau was-was jgn lah makan.

But the thing yang aku nk stress kan in this entry, aku rimas lah dengan sape yang asyik bawak khabar angin benda tu haram, benda ni haram. Kalau memang dah tepat dan jitu, tertakhluk begitu, tak pe jugak. 

Ni kadang-kadang main assume je, then  yang lain pun sibuk macam burung pipit dok canang sana-sini. "halal ke tak tu?" "entah betul ke tidak tu?" "omg! selama ni aku makan daging b***!". I mean, kalau dah was-was sgt, take a phone and give it a call, tak perlu kecoh sana sini tapi bukti haprak.

Kalau betul haram, tunjuk sekali bukti. dan kalau tak pasti bagi tahu awal-awal, apa yang awak cakap tu peringatan sahaja dan pergi lah pasti kan cepat-cepat. Sebab nanti kita juga yang berdosa kalau orang tu mmg buat business halal. Kan ke kita dah merosak kan business orang, kacau punca rezeki orang, dan fitnah orang.

Aku bukan berpihak pada sapa-sapa, cuma kecewa dengan sikap manusia yang suka jatuhkan hukum tanpa usul dan malas nak pergi pastikan kesahihan dia. Macam kalau aku tgk dekat forum-forum, contohnya pasal issue colour rambut, semua pun nak berdebat dan ada hukum masing-masing, kenapa takde yang b'inisiatif untuk tanya orang yang lebih arif? 

Dan tolonglah jgn percaya semua benda dlm internet ni 100%, sebab ada yang tak betul. Jangan semangat sangat copy paste sana sini kalau tak tahu sahih atau tidak. Ntah-ntah kita ni tgh sibuk sebarkan bende yang salah.

Okay, lah..aku nak bincang kan sikap manusia je. Halal ke, haram ke..korang pergi tanya jakim, pergi tanya tuan kedai, jangan nak berlagak tahu kalau sebenarnya tak tahu.
____________________________________________________________________________

ni link dia...boleh la check sendiri...=)

act betul gak ape yg dia cakap tu..kalau kita x sure dgn satu2 benda tu, jgn hebah kan awal2.. sumtime ade some pihak yg nak jatuhkan sesuatu company tu...so, kita kenelah check kesahihannye dulu b4 amek decision....

k la...study study...hakhak...daa~~~
A.D.I.O.S  ^.^

HanYaLaH SeBuaH IluSi...

Tadi kitorang ade perjumpaan dengan our papa zub..dia bagi lah semangat sikit kat kitorang cz our pro exam x lame lagi...29 ni je...ha...amek ko...4 hari lagi...*padan muka ak..byk ag x bace ni*..nervous giler ni..(tp sempat berblogg-ing..release tension konon..haha~~)

pastu dia bagi tau yg kitorang akan naik bulan 9..wahhh....beshnye..da terbayang2 nak amek lesen + kije...tapi pastu teringat yg lect lain cakap, kitorg x same ngan u lain..kitorg start bulan 7...uwaaa...x percaye lah i...then tanye junior..dowang x tau pape pn..dowang kate lect lain ckp naik bulan 7...sob sob sob...*prong prang* <<-- sound effect cermin pecah

xpelah...ade kelebihan gak naik awal..at least kitorang keluar cepat dr other uni..kire jadi senior jap la..huhu..**tink +ve k**

p/s : tapi nak jugak naik bulan 9....sob sob sob~~

tu je kot...study study...daa~~
A.D.I.O.S  ^.^